fbpx
Benin-235ok

Ured Djeda Božićnjaka i naručitelji pisama za Marijine obroke

Kao što smo i najavili, dio prihoda ostvarenog od vaših narudžbi pisama ćemo nakon posljednjeg dana narudžbi donirati u DOBROTVORNE SVRHE! Nakon dugog vremena traženja organizacije preko koje ćemo ostvariti najveći učinak doniranim sredstvima odabrali smo Marijine obroke, svjetsku organizaciju koja djeluje i u Hrvatskoj, a ove godine prije nekoliko dana proslavila je svoj deseti jubilej! Naravno, na kraju našeg projekta transparentno ćemo objaviti sve detalje uključujući donirani iznos jer svi vi ste izravno uključeni u uspjeh i iznos donacije. Hvala Vam na tome!

Kamo će točno otići donacija i koji je krajnji učinak!?

Marijini obroci su humanitarna, međunarodna organizacija kojoj je vizija da svako dijete na mjestu obrazovanja primi jedan obrok dnevno te da svi oni koji imaju i više nego potrebno podijele s onima koji nemaju ni najosnovnije. Marijini obroci trenutno hrane više od 1.500.000 djece u najsiromašnijim zemljama svijeta, a prosječno 120 kuna je dovoljno da se prehrani jedno dijete tijekom cijele školske godine.

Marijini obroci Hrvatska imaju otvorenih 15 kuhinja ( 14 u Africi i 1 u Ekvadoru )

Marijini obroci Hrvatska imaju otvorenih 15 kuhinja ( 14 u Africi i 1 u Ekvadoru ) u kojima prehranjuju više od 11.800 djece svaki školski dan, a zahvaljujući dobroti hrvatskih podupiratelja u 2019. godini više od 30.000 djece prima svoj obrok svaki školski dan.

93% donacije odlazi direktno za humanitarne aktivnosti

Od svake donirane kune Marijini obroci se obvezuju 93% donacije dostaviti direktno za humanitarne aktivnosti.

Poruka Zrinka Skelin, predsjednice Marijinih obroka

“Statistike nam govore da u svijetu još uvijek više od 8 tisuća djece svaki dan umre zbog gladi i siromaštava i da postoji oko 61 milijun djece koja, iz istih razloga, ne pohađaju školu. Njihovo školovanje je važno da bi dobili šansu da se izvuku iz toga kruga siromaštva. Kako bi smanjili broj djece koja ne idu u školu i koja su gladna, ovom prilikom bi Vas htjeli zamoliti da pomognete u širenju priče o Marijinim obrocima kao jednostavnom rješenju za glad u svijetu te da svojom donacijom pomognete da što više gladne djece dobije svoj dnevni obrok. Zahvaljujemo unaprijed na Vašoj otvorenosti Marijinim obrocima te se nadamo da ćete naše buduće projekte prepoznati vrijednim Vaše donacije, zajedno misleći na ono sljedeće dijete koje čeka svoj obrok.”, poručila je Zrinka Skelin, Predsjednica Marijinih obroka.

Fotogalerija Benina, mjesta i škole u koju ide donacija

Podatci za direktnu uplatu donacije (bez naručivanja pisma):
Marijini obroci
Donje Svetice 46 c
10000 Zagreb
IBAN: HR7923600001102102666

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest